ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

 


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ

Το πιάνο, με τις πολυφωνικές του δυνατότητες, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα όργανα της κλασικής μουσικής και τοποθετείται στην κορυφή των προτιμήσεων των νεαρών σπουδαστών. 

Η εκμάθηση του πιάνου έρχεται να καλύψει ουσιαστικά κενά που αφήνουν η σχολική εκπαίδευση και οι σύγχρονες συνθήκες ζωής στην σφαιρική ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου. 

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο απαραίτητος για την ερμηνεία του πιάνου συντονισμός μυαλού, σώματος και ψυχής προσφέρει πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύει τον βαθμό συγκέντρωσης, τις μνημονικές ικανότητες, τον αυτοέλεγχο και τις δεξιότητες πολυδιεργασίας του ατόμου (multitasking). 

Τα μαθήματα πιάνου είναι ατομικά σε όλες τις βαθμίδες.

Στο Ωδείο μας δίδεται όμως η δυνατότητα σε αρχάρια παιδιά εώς 7 ετών, να ξεκινήσουν την εκμάθηση του οργάνου ΚΑΙ ομαδικά, σε τμήματα των 2 ατόμων.

(Με 50% έκπτωση στο αρχικό δίδακτρο).

Έτσι μπορούν μαζί με ένα ακόμα παιδί, συνεργατικά και με ένα πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο γι` αυτές  τις ηλικίες, να αρχίσουν τα πρώτα βήματά τους στο πιάνο.

Ταυτόχρονα οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε πολλές ομαδικές δραστηριότητες. Θεωρητικά μαθήματα, ανοιχτά μαθήματα, συναυλίες, συμμετοχή στη Χορωδία, εκδρομές, σεμινάρια κλπ.

Να σημειωθεί ότι σπουδαστές και σπουδάστριες πιάνου του Ωδείου μας, έχουν αποσπάσει τα τελευταία 4 χρόνια, 8 διακρίσεις σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου, ανάμεσα στα λοιπά βραβεία σπουδαστών Κιθάρας, και βραβεύσεις καθηγτών μας σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς.

Σχολικό έτος 2017-2018

*** * ***





*** *** ***

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις