ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ

Καθηγητής Βιολοντσέλου

Απόφοιτος - Υποψήφιος Διδάκτωρ του "Τμήματος Μουσικών" του Α.Π.Θ.
Διπλωματούχος Βιολοντσέλου
Υπότροφος ερευνητής στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με το Φιλήμονα Καλοτεράκη στο ωδείο Κ. Ματσίγκου. Ξεκινά τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με το Γιάννη Γράμψα και αποκτά τα πτυχία Αρμονίας (2010), Αντίστιξης (2012) και Φούγκας (2014). Το 2011 εισάγεται πρώτος στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοιτεί το 2017. Λαμβάνει το δίπλωμά του στο βιολοντσέλο στην τάξη του Χρήστου Κόζαλη με άριστα το 2017.
 Έκτοτε διδάσκει σε βιολοντσέλο, μουσική δωματίου, και θεωρητικά της μουσικής
 σε διάφορα ωδεία της Β. Ελλάδας.


Το έτος 2018 κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ με έμφαση στη Γνωστική Μουσικολογία. Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Α.Π.Θ. στο τμήμα Μουσικών Σπουδών με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ έχει συμμετέχει ως υπότροφος ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες όπως την πανεπιστημιακή ορχήστρα του Άμστερνταμ J. Pzn Sweelinck, την πανεπιστημιακή ορχήστρα της Λισαβόνας και την συμφωνική ορχήστρα του Α.Π.Θ..
 Ως ενεργό μέλος της ΕΛΣΟΝ και της MOYSA έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συμπράξει με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Κ.Ο.Θ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις