"ΤΜΗΜΑ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ" για τραγουδιστές/μονωδούς, με τον ηθοποιό Σταματη σταμογλου

ΤΜΗΜΑ ΣΚΗΝΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Το τμήμα σκηνικής ερμηνείας απευθύνεται σε μονωδούς, που θέλουν να βελτιώσουν την σκηνική τους παρουσία και να ασκηθούν, στην θεατρική απόδοση μουσικών κομματιών.

Θα διδάσκει στους σπουδαστές, πως να δημιουργούν ένα σκηνικό περιβάλλον, όπου 

" αυτό που βλέπουμε, αναδεικνύει εικαστικά και ηθικά αυτό που ακούμε".

Ενότητες μαθημάτων:

  • Βασικές αρχές σκηνικής ερμηνείας,
  • Τεχνικές σωματικής ενεργοποίησης στη σκηνή,
  • Θεωρία και πρακτική της θεατρικής απεύθυνσης,
  • Δημιουργία ρόλων και χαρακτήρων, μέσα από την μονωδία.

Υπέυθυνος του τμήματος, ο ηθοποιός – εκπαιδευτής Θεάτρου:

Σταμάτης Στάμογλου

   Γεννήθηκε και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Αριστούχος απόφοιτος της σχολής Ροντίδη δραστηριοποιείται από το 1986 στο ερασιτεχνικό θέατρο. Πρώτη επαγγελματική παράσταση το 1989 με το έργο “ η επιστροφή του Ορέστη “, κείμενο σκηνοθεσία Αναστασία Αμοιρίδη.

 Εχει παίξει στο θέατρο σε έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, με σκηνοθέτες όπως Μπάμπης Φορτωτήρας, Έλενα Αναστασιάδου, Νίκος Παναγιωτίδης, Μαρία Λαφτσίδου, Απόστολος Αποστολίδης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Βασίλης Ισσόπουλος, Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κιουρτσίδης, Τάσος Ρατζος, Νανά Νικολάου, Παύλος Δανελάτος.


 Από το 1996 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν εκπαιδευτής θεάτρου σε Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία, έχοντας ανεβάσει συνολικά 64 μαθητικές παραστάσεις.


 Διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρική κινησιολογία, στα εργαστήρια ενηλίκων " Μελίνα Μερκούρη", της Κεντρικής και Πειραματικής Σκηνής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, έχοντας ανεβάσει, από το 2014, 38 παραστάσεις με ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιούς.


  Εργάστηκε σαν ηθοποιός σε κινηματογραφικές ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, σε σίριαλ πανελλήνιας προβολής,video clip γνωστών καλλιτεχνών, διαφημίσεις επώνυμων προϊόντων και σαν acting coach, συνεργαζόμενος με γνωστούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις